Skip to main content

Internationale uitwisseling redders

Datum: dinsdag 29 september 2015 | Sectie: Hoek van Holland

Vandaag met veel plezier het internationale gezelschap van redders overgenomen van Stellendam; een waar genoegen.

KNRM’ers ruilen met buitenlandse collega’s

Afgelopen zaterdag is de IMRF exchange week begonnen, een uitwisselingsprogramma voor vrijwillige reddingbootbemanningen van verschillende Europese reddingmaatschappijen. Het hoofddoel van deze uitwisseling is het delen van kennis en het leren van elkaars organisatie.

De KNRM heeft, na het succes van de afgelopen drie jaar, wederom het initiatief genomen tot het organiseren van de tweede Europese reddingboot bemanningsuitwisseling, waarvan de kosten betaald worden door het Erasmus+ van de Europese Unie.

In totaal doen negen landen mee: Duitsland, IJsland, Noorwegen, Finland, Zweden, Engeland, Denemarken, Frankrijk en Nederland. Uit Rusland, Griekenland, Ierland, Estland en Canada zijn ook deelnemers uitgezonden, hoewel zij zelf geen programma organiseren.

De organisatoren van de deelnemende landen hebben een leerzaam programma verzorgd, dat aansluit bij de omstandigheden van het land. Zes vrijwilligers vertegenwoordigen de KNRM in onder meer IJsland, Noorwegen, Finland, Zweden, Denemarken en Frankrijk.

De KNRM heeft een uitgebreid programma gemaakt, waarin het oefenen met KNRM reddingstations centraal staat. Daarnaast zijn er excursies naar het maritiem opleidingsinstituut STC-KNRM, Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, het Kustwachtcentrum, NHV-helikopterbasis en wadlopen naar Ameland.

Op de foto's is te zien hoe reddingboot Jeanine Parqui de redders overneemt van reddingboot Antoinette van Stellendam. Eenmaal aan wal in de Hoek werd er nog even nagebabbeld over het enerverende reddingwerk.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.