Skip to main content

Zoekactie naar personen in problemen

Datum: maandag 26 augustus 2019 | Sectie: Hansweert

Een passant zag maandagavond 26 augustus twee personen op een zandplaat lopen nabij de Oesterdam. De zandplaat was geheel omringd door water en het was opkomend tij. Daarop heeft de melder 112 gebeld. Door de alarmcentrale werden brandweerboot Stavenisse en reddingboot Jan van Engelenburg gealarmeerd. Gezien de beperkte toegankelijkheid van het oostelijk deel van de Oosterschelde werd besloten ook reddingboot Heek, welke tijdelijk in Hansweert ligt, te bemannen.

Na enig zoekwerk trof de KNRM een zeiljacht aan in het kommetje van zandplaat Speelmansplaten. De opvarende van het zeiljacht wees op een motorjacht dat verderop lag. Navraag bij dat motorjacht leerde dat de personen op de zandplaat bij dit motorjacht hoorden en dat zij geen hulp nodig hadden. Hierop is de zoekactie beëindigd.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.