Skip to main content

Man gered van stuurloos motorjacht

Datum: zaterdag 10 augustus 2019 | Sectie: Hansweert

Vrijwilligers van KNRM Hansweert hebben zaterdagavond 10 augustus een man gered van een stuurloos motorjacht. Op verzoek van Rijkswaterstaat werd de KNRM om 22:24 uur gealarmeerd. In het hoofdvaarwater van de Westerschelde dreef een motorjacht stuurloos rond. Rijkswaterstaat kreeg geen contact met de opvarende(n). Omdat het vanaf hun patrouillevaartuig onmogelijk was om veilig aan boord van het motorjacht te stappen werd een beroep gedaan op de KNRM.

Ter plaatse zijn twee opstappers op het jacht overgezet. Daar bleek dat de enige opvarende onwel was geworden. De man is van boord gehaald en overgebracht naar Hansweert, waar ambulancepersoneel zich over hem heeft ontfermd.

Reddingboot Jan van Engelenburg is daarna terug gegaan naar het jacht, wat zich inmiddels in ondiep vaarwater bevond. Het jacht is naar dieper water gesleept en aldaar overgedragen aan sleepboot Bravo van bergingsbedrijf Polderman.

Met dank aan 112Midden-Zeeland voor de fotos.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.