Skip to main content

Zeiljacht gestrand na uitwijkmanouvre

Datum: donderdag 11 april 2019 | Sectie: Hansweert

Reddingboot Jan van Engelenburg is donderdagmiddag 11 april uitgevaren voor een zeiljacht in problemen. Het betrof de eerste alarmering in 2019 voor de vrijwilligers van KNRM Hansweert.

Door een uitwijkmanouvre belandde een zeiljacht met aan boord 1 opvarende op een strekdam nabij boei 81-A. Het zeiljacht maakte water en het roer raakte beschadigd.

Het Kustwachtcentrum alarmeerde de vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert. Ter plaatse lag het zeiljacht al geheel droog. Omdat het zeiljacht wel water had gemaakt zijn twee pompen aan boord gezet en bleef de reddingboot stand-by.

Met opkomend water kon het zeiljacht zelfstandig loskomen. De inzet van de pompen bleek niet meer nodig. Onder begeleiding van patrouillevaartuig RWS 79 heeft het zeiljacht zijn tocht zelfstandig vervolgd.

Actie: 2019-1

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.