Zeiljacht gestrand na uitwijkmanouvre

11 april 2019

Reddingboot Jan van Engelenburg is donderdagmiddag 11 april uitgevaren voor een zeiljacht in problemen. Het betrof de eerste alarmering in 2019 voor de vrijwilligers van KNRM Hansweert.

Door een uitwijkmanouvre belandde een zeiljacht met aan boord 1 opvarende op een strekdam nabij boei 81-A. Het zeiljacht maakte water en het roer raakte beschadigd.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het Kustwachtcentrum alarmeerde de vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert. Ter plaatse lag het zeiljacht al geheel droog. Omdat het zeiljacht wel water had gemaakt zijn twee pompen aan boord gezet en bleef de reddingboot stand-by.

Met opkomend water kon het zeiljacht zelfstandig loskomen. De inzet van de pompen bleek niet meer nodig. Onder begeleiding van patrouillevaartuig RWS 79 heeft het zeiljacht zijn tocht zelfstandig vervolgd.

Actie: 2019-1

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij