Zeilers vermist op Oosterschelde

31 oktober 2017

Dinsdagavond 31 oktober zijn de vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert gealarmeerd nadat 2 zeilers niet thuis waren gekomen.

Een opa was samen met zijn kleinzoon vertrokken voor een zeiltocht op de Oosterschelde. Het thuisfront kreeg geen contact en omdat het inmiddels al lang donker was besloten zij alarm te slaan. Om 21.45 uur werd daarop de KNRM gealarmeerd.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Net terug van de oefenavond vertrokken de vrijwilligers direct richting de Oosterschelde. Via verkeerspost Wemelding was inmiddels het bericht ontvangen dat 's middags een zeiljacht aan de grond had gezeten in het Brabants Vaarwater.

Ter plaatse bleek het inderdaad om het betreffende zeiljacht te gaan met daarop de twee vermiste opvarenden. Het zeiljacht was los, maar de opvarenden waren gedesoriënteerd.

Twee opstappers van de KNRM hebben het zeiljacht naar Wemeldinge gevaren.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij