Young professionals Venturn redden man overboord

20 oktober 2017

Een team van Young Professionals van KNRM-sponsor Venturn uit Rotterdam heeft een man overboord gered uit de Westerschelde. Nabij de kruising van het hoofdvaarwater met de Schaar van Valkenisse sloeg rond 15.15 een man overboord (MOB).

De Young Professionals kregen als taak aan de hand van de MOB-positie en de stroomatlas te bereken waar de persoon zich bevond. Vervolgens bemanden zij, uiteraard samen met de vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert, de reddingboot Jan van Engelenburg om te gaan zoeken naar de persoon.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Na meerdere zoekslagen werd de MOB gelokaliseerd en kon deze worden gered. Gelukkig betrof het een drijvende fender. Doel van deze opdracht voor de Young professionals was om binnen een team een probleem op te lossen.

Nadat de MOB was ‘gered’ sprongen de Young professionals overboord om zelf te ervaren hoe het voelt om gered te worden.

De band tussen Venturn en de KNRM
De KNRM en Venturn B.V. hebben een nauwe band. Venturn is actief in de maritieme dienstverlening. “In de maritieme wereld is soms levensreddende hulp nodig. Die wordt verzorgd door de bezielde en gedreven vrijwilligers van de KNRM. Om deze vrijwilligers te helpen ondersteunt Venturn de KNRM”, aldus de directie van Venturn. Jaarlijks doneert Venturn 1% van de omzet aan de KNRM ter bekostiging van de exploitatie van het reddingstation te Hansweert.

De vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert kijken terug op een geslaagde middag!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij