Skip to main content

Windsurfer gered uit Westerschelde

Datum: zondag 11 juni 2017 | Sectie: Hansweert

De vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert hebben vanmiddag een windsurfer gered uit de Westerschelde nabij Perkpolder.

Om 16:43 uur alarmeerde de Nederlandse Kustwacht de vrijwilligers van KNRM Hansweert nadat een melding was binnen gekomen dat een windsurfer in problemen verkeerde nabij Perkpolder. Volgens de melder dreef de windsurfer circa 150 meter uit de kant.

De surfer en zijn materiaal zijn aan boord genomen van de reddingboot Dorus Rijkers. De surfer was verder in orde en is daarop met zijn materiaal afgezet in Perkpolder.

Druk weekend voor KNRM Hansweert
Het was alweer de vierde keer dit weekend dat de piepers afgingen. Zaterdagavond rukten de vrijwilligers uit voor een gestrand zeiljacht nabij Zandvliet. Aldaar was een zeiljacht op een strekdam gevaren. Vijf opvarenden waren reeds door een berger van boord gehaald. Het zeiljacht lag hoog en droog en zal door de berger worden geborgen.

Zondagmiddag om 12.06 uur gingen de piepers wederom. Twee duikers waren met een noodopstijging naar boven gekomen vlakbij de vaargeul op de Oosterschelde voor Wemeldinge. Zij zijn aan boord genomen van een passerende RIB waarop ook een arts aanwezig was die de duikers heeft onderzocht.

Naast afhandeling van de meldingen werd zaterdagmorgen ook nog deelgenomen aan de jaarlijkse Westerscheldeoefening ter hoogte van Vlissingen, georganiseerd door KNRM Breskens.

De oefening begon met een zoekactie naar een drenkeling. De reddingboten van Cadzand, Breskens, Westkapelle en Hansweert startten onder leiding van het Schelde-Coördinatie-Centrum met zoekslagen. Tijdens deze zoekactie kwam een (fictieve) melding binnen van viskotter BOU-24. Zij hadden een ontploffing aan boord gehad.

De reddingboten van Breskens en Cadzand schoten de viskotter te hulp. Ondertussen zochten de reddingboten van Westkapelle en Hansweert door naar de drenkeling. Deze is aangetroffen door de bemanning van de Dorus Rijkers en aan boord genomen voor transport naar de gereedstaande ambulance.

Foto's: Nelleke van Moolenbroek & bemanning Dorus Rijkers

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.