Venturn doneert ruim € 20.000 aan KNRM

17 juni 2017

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) mocht zaterdagmorgen 17 juni een grote cheque in ontvangst nemen van maritiem adviesbureau Venturn B.V. uit Rotterdam. Namens de KNRM nam Riemert Moleman een cheque van maar liefst € 20.970 in ontvangst uit handen van Niels Romme en Patrick van de Ven, die samen de directie van Venturn vormen.

Venturn is actief in de maritieme wereld. Soms is daar levensreddende hulp nodig. Die hulp wordt verzorgd door de bezielde en gedreven vrijwilligers van de KNRM. De KNRM en Venturn passen uitstekend bij elkaar. Beide organisaties hebben een platte organisatiestructuur, een open organisatiecultuur en een hands-on mentaliteit met mensen die van aanpakken weten.

Omdat de KNRM geen overheidssubsidies ontvangt, maar volledig afhankelijk is van donaties, giften, schenkingen en nalatenschappen besloot de directie van Venturn een fonds op te richten om daarmee de vrijwilligers structureel een warm hart toe te dragen.

Via het Venturn fonds is afgesproken dat met ingang van 2010 twintig jaar lang 1% van de jaaromzet wordt gedoneerd aan de KNRM, waarbij de exploitatie van reddingstation Hansweert als specifieke bestemming is gekozen.

Voor dit bijzondere moment had Venturn een aantal van haar relaties uitgenodigd op reddingstation Hansweert. Naast een gave vaartocht met reddingboot Dorus Rijkers kregen zij ook uitgebreide informatie over de KNRM. Venturn hoopt daarmee het "KNRM gevoel" ook over te kunnen brengen op haar relaties.