Skip to main content

Venturn doneert ruim € 20.000 aan KNRM

Datum: zaterdag 17 juni 2017 | Sectie: Hansweert

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) mocht zaterdagmorgen 17 juni een grote cheque in ontvangst nemen van maritiem adviesbureau Venturn B.V. uit Rotterdam. Namens de KNRM nam Riemert Moleman een cheque van maar liefst € 20.970 in ontvangst uit handen van Niels Romme en Patrick van de Ven, die samen de directie van Venturn vormen.

Venturn is actief in de maritieme wereld. Soms is daar levensreddende hulp nodig. Die hulp wordt verzorgd door de bezielde en gedreven vrijwilligers van de KNRM. De KNRM en Venturn passen uitstekend bij elkaar. Beide organisaties hebben een platte organisatiestructuur, een open organisatiecultuur en een hands-on mentaliteit met mensen die van aanpakken weten.

Omdat de KNRM geen overheidssubsidies ontvangt, maar volledig afhankelijk is van donaties, giften, schenkingen en nalatenschappen besloot de directie van Venturn een fonds op te richten om daarmee de vrijwilligers structureel een warm hart toe te dragen.

Via het Venturn fonds is afgesproken dat met ingang van 2010 twintig jaar lang 1% van de jaaromzet wordt gedoneerd aan de KNRM, waarbij de exploitatie van reddingstation Hansweert als specifieke bestemming is gekozen.

Voor dit bijzondere moment had Venturn een aantal van haar relaties uitgenodigd op reddingstation Hansweert. Naast een gave vaartocht met reddingboot Dorus Rijkers kregen zij ook uitgebreide informatie over de KNRM. Venturn hoopt daarmee het "KNRM gevoel" ook over te kunnen brengen op haar relaties.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.