Vrijwilligers KNRM Hansweert 21x uitgevaren

Vrijwilligers KNRM Hansweert 21x uitgevaren

3 januari 2023

De vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert zijn in 2022 21x uitgevaren waarbij 28 personen zijn geholpen of gered.

Reisvoorbereiding
Een goede voorbereiding van de vaartocht blijft een heikel punt bij watersporters. In vijf gevallen kwamen watersporters op de Ooster- en Westerschelde in problemen door onvoldoende reisvoorbereiding, gebrekkige kennis of een niet-zeewaardig schip. Het is dan ook niet zonder reden dat de KNRM ook het afgelopen jaar weer veel aandacht schonk aan het bewust maken van gevaren en risico’s die horen bij het water. Hierbij is de gratis KNRM Helpt app een handig hulpmiddel gebleken en niet in de laatste plaats door de mogelijkheid om direct hulp te vragen als er problemen zijn.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Test nieuwe reddingboot
Om toekomstbestendig te kunnen redden heeft de KNRM een vlootvernieuwingsplan gelanceerd. Onderdeel hiervan is dat de gehele reddingbotenvloot in de periode 2020-2035 wordt vervangen. Vrijwilligers van reddingstations Cadzand, Westkapelle en Hansweert oefenden in 2022 een week met een nieuw type reddingboot uit de ‘Van Wijk’ klasse; de Riet en Jan van Wijk.

Om te zorgen dat deze nieuwe reddingboot optimaal presteert en vrijwilligers zo effectief mogelijk kunnen redden kregen alle reddingstations waarvan de huidige reddingboot in de toekomst vervangen wordt door een nieuwe ‘van Wijk’ de gelegenheid de boot te testen. Met de feedback van alle reddingstations kan de reddingboot verder worden verbeterd. De huidige reddingboot van reddingstation Hansweert, de Jan van Engelenburg, staat op de nominatie om in 2026 vervangen te worden door een reddingboot uit de ‘Van Wijk’ klasse.

Onverminderde inzet en steun
Bijna 200 Zeeuwse vrijwilligers stonden ook het afgelopen jaar weer klaar om een van de reddingboten of kusthulpverleningsvoertuigen te bemannen. In totaal kwamen zij 305 keer in actie, in weer en wind en gesteund door meer dan 100.000 trouwe donateurs die met hun giften, donaties, schenkingen en legaten het mogelijk maken dat de KNRM 24 uur per dag klaar staat voor mensen en dieren in nood. Ook op de Zeeuwse wateren!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij