Skip to main content

Visboot zonder motorvermogen in vaargeul

Datum: zaterdag 17 oktober 2015 | Sectie: Hansweert

Een visboot met twee opvarenden kreeg vanmorgen te maken met voortstuwingsproblemen.

Een visboot met twee opvarenden kreeg vanmorgen vroeg te maken met voortstuwingsproblemen. Ter hoogte van boei 56 viel het vermogen van de motor weg. Hierop sloegen zij alarm bij verkeerscentrale Zandvliet, die de hulp inriep van de Kustwacht. Vanuit het Kustwachtcentrum werden daarop om 07:11 uur de vrijwillige bemanningsleden van KNRM reddingstation Hansweert gealarmeerd. De onfortuinlijke vissers waren er ondertussen in geslaagd een anker uit te zetten aan de rand van de vaargeul.

Ter plaatste is een opstapper overgezet. In samenwerking met de vissers lukte het de motor op te starten, waarna men onder begeleiding van reddingboot Jan van Engelenburg verder kon varen richting Walsoorden. Aldaar is het visavontuur voortgezet waarmee deze actie ten einde kwam.


Actie: 2015-17
Foto: KNRM Hansweert

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.