Skip to main content

Vermist persoon aangetroffen in mist

Datum: donderdag 05 december 2019 | Sectie: Hansweert

In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 december is met man en macht gezocht naar een vermist persoon in de omgeving van Hoedekenskerke. Dankzij de oplettendheid van een binnenvaartschipper is de persoon gevonden.

Om 23:36 uur werden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert gealarmeerd om te zoeken vanaf het water. Aan de wal werd gezocht door diverse eenheden van de politie. Met reddingboot Dorus Rijkers, welke reddingboot Jan van Engelenburg tijdelijk vervangt, werd een zoekactie vanaf het water opgestart. De zoekactie werd bemoeilijkt door mist. Intussen waren ook een search-and-rescue helikopter en het droneteam van brandweer midden- en west Brabant opgeroepen.

Tijdens de zoekactie meldde een binnenvaartschipper dat hij iemand had horen gillen nabij Hoedekenskerke. De reddingboot is die kant op gegaan en daar werd de vermiste persoon langs de waterlijn op de zeedijk aangetroffen. De persoon was onderkoeld en is daarom door de KNRM in een onderkoelingsbrancard gelegd en vervolgens overgedragen aan ambulancepersoneel.

Beeldmateriaal: Wilco Roeleven - HV Zeeland

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.