Vermist persoon aangetroffen in mist

5 december 2019

In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 december is met man en macht gezocht naar een vermist persoon in de omgeving van Hoedekenskerke. Dankzij de oplettendheid van een binnenvaartschipper is de persoon gevonden.

Om 23:36 uur werden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert gealarmeerd om te zoeken vanaf het water. Aan de wal werd gezocht door diverse eenheden van de politie. Met reddingboot Dorus Rijkers, welke reddingboot Jan van Engelenburg tijdelijk vervangt, werd een zoekactie vanaf het water opgestart. De zoekactie werd bemoeilijkt door mist. Intussen waren ook een search-and-rescue helikopter en het droneteam van brandweer midden- en west Brabant opgeroepen.

Tijdens de zoekactie meldde een binnenvaartschipper dat hij iemand had horen gillen nabij Hoedekenskerke. De reddingboot is die kant op gegaan en daar werd de vermiste persoon langs de waterlijn op de zeedijk aangetroffen. De persoon was onderkoeld en is daarom door de KNRM in een onderkoelingsbrancard gelegd en vervolgens overgedragen aan ambulancepersoneel.

Beeldmateriaal: Wilco Roeleven - HV Zeeland