HOME

Vaartocht met rotary en 60 jaar donateur

30-12-2017 hansweert

Een groep leden van Rotaryclub Goes, afdeling Zuid-West Nederland, was zaterdagmiddag 13 mei te gast op reddingstation Hansweert. Na een interactieve presentatie over de KNRM werd iedereen door schipper Johnny Slabbekoorn welkom geheten op de reddingboot Dorus Rijkers voor een vaartocht over de Westerschelde… althans dat was de bedoeling…

Goed en wel los van de steiger gingen de piepers van de vrijwilligers af: “Prio 1, Vaartuig motorproblemen”. De leden van de rotaryclub moesten dus snel van boord en waren getuige van een echte uitruk.

“Zaterdag 30 december hebben we de herkansing gehad van de rondvaart met een boot van de KNRM. Uiteindelijk viel het weer ontzettend mee, slechts een spatje regen en van kou was helemaal geen sprake. We werden zelfs getrakteerd op een heuse drenkeling oefening en er was een meet and greet met een gigantisch containerschip.”Aldus de heer Westveer.

Tijdens de borrel na afloop bleek daarnaast dat we een bijzonder gast in ons midden hadden. Mevrouw Quast heeft na het overlijden van haar vader het donateurschap van de KNRM overgenomen en dat loopt al 60 jaar. Daarvoor ontving zij uit handen van plaatsvervangend schipper Jacco Moerland de gouden waarderingsspeld en het boek “wie goed doet”. Als dank overhandigde zij een mooie tip aan reddingstation Hansweert.

Foto’s: Diverse leden Rotary.

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht