Skip to main content

Twee gestrande zeiljachten op Westerschelde

Datum: zondag 29 september 2019 | Sectie: Hansweert

De vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert zijn dit weekend tweemaal uitgevaren om hulp te verlenen aan gestrande zeilers.

Vrijdagavond 27 september strandde een zeiljacht rond 20:20 uur bij de splitsing hoofdvaarwater met Schaar van Valkenisse. Omdat het zeiljacht scheef hing waren de opvarenden enigszins in paniek en hadden ze reeds een opblaasbare rubberboot te water gelaten. Het zeiljacht bleek niet beschadigd. Door de KNRM is het anker uitgezet en met hoog water is het zeiljacht zelfstandig los gekomen en kon het zijn reis vervolgen.

Zaterdagavond 28 september strandde wederom een zeiljacht. Dit maal om 20:41 uur nabij boei Everingen 12-A. Het zeiljacht was op de terugweg van de jaarlijkse Antwerpen race. De Veborunner van sleep- en bergingsbedrijf Multraship was bij onze aankomst reeds ter plaatse. In onderling overleg hebben zij het jacht vlot getrokken.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.