KNRM Hansweert redt wandelaar uit Land van Saeftinghe

14 september 2019

Zaterdag 14 september stond bij KNRM Hansweert in het teken van familiedag. Zonder steun van het thuisfront kunnen de vrijwilligers van de KNRM het reddingwerk niet uitvoeren. Daarom kregen familieleden de kans een kijkje te nemen in de keuken van het reddingstation.

Om 16:24 uur vielen zij met hun neus in de boter. De pieper ging voor een melding van een persoon in nood in het Verdronken land van Saeftinge. Naast reddingboot Jan van Engelenburg alarmeerde de Nederlandse Kustwacht ook een search-and-rescue helikopter.

De wandelaar werd ingesloten door het snel opkomende water en kon geen kant meer op. Zijn telefoon had onvoldoende bereik. Door middel van handgebaren wist hij een andere groep wandelaars te attenderen. Zij sloegen alarm. Haast was geboden, want het water kwam nog op en het zou gezien de geografische positie maar zeer de vraag zijn of de reddingboot bij de man kon komen.

Dankzij de gunstige omstandigheden (de redders waren al aan boord en het was springtij) kon de man zeer snel aan boord van de reddingboot worden genomen. Hij was hevig geschrokken, maar verder in orde. In de jachthaven van Paal is hij opgevangen door de politie.