Skip to main content

KNRM Hansweert redt wandelaar uit Land van Saeftinghe

Datum: zaterdag 14 september 2019 | Sectie: Hansweert

Zaterdag 14 september stond bij KNRM Hansweert in het teken van familiedag. Zonder steun van het thuisfront kunnen de vrijwilligers van de KNRM het reddingwerk niet uitvoeren. Daarom kregen familieleden de kans een kijkje te nemen in de keuken van het reddingstation.

Om 16:24 uur vielen zij met hun neus in de boter. De pieper ging voor een melding van een persoon in nood in het Verdronken land van Saeftinge. Naast reddingboot Jan van Engelenburg alarmeerde de Nederlandse Kustwacht ook een search-and-rescue helikopter.

De wandelaar werd ingesloten door het snel opkomende water en kon geen kant meer op. Zijn telefoon had onvoldoende bereik. Door middel van handgebaren wist hij een andere groep wandelaars te attenderen. Zij sloegen alarm. Haast was geboden, want het water kwam nog op en het zou gezien de geografische positie maar zeer de vraag zijn of de reddingboot bij de man kon komen.

Dankzij de gunstige omstandigheden (de redders waren al aan boord en het was springtij) kon de man zeer snel aan boord van de reddingboot worden genomen. Hij was hevig geschrokken, maar verder in orde. In de jachthaven van Paal is hij opgevangen door de politie.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.