Skip to main content

Reanimatie aan boord motorjacht

Datum: dinsdag 19 juli 2016 | Sectie: Hansweert

Dinsdagavond 19 juli werden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert gealarmeerd voor een prioriteit 1 melding. Het zou gaan om een zwemmer in problemen/drenkeling op de Oosterschelde tussen Wemeldinge en Kattendijke. Na een spoedschutting door de sluis te Hansweert werd koers gezet richting het incident.

Patrouillevaartuig RWS 75 bevond zich in de buurt van het incident en meldde zich al snel ter plaatste. Aan boord van een motorjacht bevond zich een persoon welke gereanimeerd werd. Vanaf de RWS 75 zijn een bemanningslid en een AED overgezet. Het motorjacht is langszij de RWS75 genomen waarna koers is gezet richting dichtstbijzijnde haven Wemeldinge.

Onderweg zijn twee KNRM opstappers aan boord gegaan om te assisteren bij de reanimatie.

In Wemeldinge is het slachtoffer overgedragen aan gereedstaand ambulancepersoneel. Helaas bleek alle hulp tevergeefs. Het slachtoffer is komen te overlijden.

De bemanning en plaatselijke commissie van reddingstation Hansweert wil graag haar medeleven uiten aan de nabestaanden van het slachtoffer en wenst hun veel sterkte toe.

Alarmering: 2016-11

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.