Drie sportsvissers in problemen tijdens oefening

28 juni 2016

Drie sportvissers verkeerden tijdens deze oefenavond in problemen. Zij hadden een pijlstaartrog gevangen, waarbij één van hen gestoken werd in zijn been. Een ander sloeg overboord en een derde opvarende raakte onwel.

Om 19:30 uur ontving het Kustwachtcentrum een melding van een verontruste vrouw. Haar man was met twee maten gaan vissen vanuit Hoedekenskerke richting Terneuzen. Zij zouden om half 6 thuis komen, maar waren nog steeds niet thuis. Via de Kustwacht werd de reddingboot Jan van Engelenburg gealarmeerd.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Onderweg richting Terneuzen kon telefonisch contact worden gelegd met één van de sportvissers. Hij gaf aan dat één persoon overboord was geslagen, zelf was hij in zijn been gestoken door een pijlstaartrog en zijn maat had vermoedelijk een tekort aan bloedsuiker. Omdat zijn maat niet goed aanspreekbaar was werd tevens een helikopter opgeroepen.

De man overboord werd al snel gelokaliseerd en via de rescue cradle horizontaal aan boord van de reddingboot gebracht. Daar werd hij ingepakt in de onderkoelingsbrancard en voorzien van zuurstof.

Ter plaatse bij de twee sportvissers zijn twee opstappers overgezet op hun sportboot. De gealarmeerde helikopter bleek niet inzetbaar, waarop besloten werd beide sportvissers zo snel mogelijk aan boord te nemen en over te dragen aan gereedstaande ambulances in Hoedekenskerke. Daarmee kwam de oefening ten einde.

Foto's: Nelleke van Moolenbroek en Mario Rentmeester

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij