Persoon te water in Westerschelde

Persoon te water in Westerschelde

1 oktober 2021
Terneuzen

Diverse hulpverleners, waaronder reddingboten van KNRM reddingstations Breskens en Hansweert, zijn vanmiddag uitgerukt na een melding over een drenkeling in de Westerschelde ter hoogte van Terneuzen. De drenkeling is uit het water gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 14:05 uur ontving Kustwacht Nederland een verontrustende melding over een mogelijke drenkeling nabij Terneuzen. Direct werden de vrijwilligers van KNRM reddingstations Breskens en Hansweert, een Search-and-Rescue (SAR) helikopter en het kustwachtvliegtuig gealarmeerd. Ook vaartuigen van Multraship en een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat spoedden zich ter plaatse.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Terwijl reddingboten Zeemanshoop (Breskens) en Jan van Engelenburg (Hansweert) nog onderweg waren kwam het bericht dat de drenkeling was aangetroffen en door een boot van Multraship uit het water was gehaald. Zij zijn direct gestart met reanimatie. Vervolgens is de drenkeling door de SAR-helikopter van boord gehaald en aan wal gebracht. Aldaar stonden ambulanceteams en een traumahelikopter paraat voor verdere medische zorg. Vrijwilligers van KNRM Hansweert hebben ondersteund bij de reanimatie aan wal. Het slachtoffer is uiteindelijk met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.  

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij