Motorjacht behoed voor zinken

Motorjacht behoed voor zinken

7 september 2021

Vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert hebben dinsdagavond 7 september weten te voorkomen dat een motorjacht zou zinken en daarmee de enige opvarende gered. 

De opvarende van een motorjacht kwam er tot zijn schrik achter dat de machinekamer van zijn jacht volstroomde met Westerscheldewater. Dit alles vond plaats ter hoogte van boei 76 in het hoofdvaarwater van de Westerschelde. 

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Reddingboot Jan van Engelenburg, de Responder van Multraship en patrouillevaartuig P-86 spoedden zich ter plaatse. Langszij het jacht werden vanaf de reddingboot direct twee bergingspompen overgezet waarmee het binnenstromende water kon worden bedwongen. Het jacht is langszij de reddingboot genomen en afgemeerd in Hansweert.

Een mankement aan het koelwatersysteem bleek de oorzaak van het binnenstromende water.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij