Skip to main content

Ontsnappingstraining omgeslagen reddingboot

Datum: zaterdag 14 november 2015 | Sectie: Hansweert

Vrijwilligers van de KNRM oefenden zaterdag het ontsnappen uit een omgeslagen reddingboot tijdens de 4-jaarlijkse HUET-training.

Vrijwillige redders van de KNRM volgen een uitgebreide opleiding. Deze bestaat onder meer uit EHBO, vaarbewijs, Marcom A en B (maritieme radiocommunicatie) en de zogenaamde HUET.

Opstappers Johan, John en Dave volgden, samen met collega's van reddingstations Huizen en Dordrecht, afgelopen zaterdag de HUET-training bij het STC-KNRM.

HUET staat voor Helicopter Underwater Escape Training. Tijdens deze sea-survival training, die eens per 4 jaar verplicht moet worden gevolgd, leren bemanningsleden hoe je adequaat kunt reageren in geval van een noodsituatie op zee.

Onder meer een evacuatie vanaf een schip via een reddingsvlot en ontsnappen uit een omgeslagen reddingboot vormen onderdeel van de HUET. Naast de HUET werd ook geoefend met het gebruik van kleine brandblusmiddelen.

Foto's: KNRM Hansweert

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.