Skip to main content

KNRM Hansweert bedankt trouwe donateurs

Datum: zondag 08 november 2015 | Sectie: Hansweert

Al 340 jaar donateur van de KNRM. Zes trouwe donateurs onderscheiden voor 50 respectievelijk 60 jaar steun aan de reddingmaatschappij.
De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) verricht sinds 1824 reddingwerk op zee en de ruime binnenwateren. Een mijlpaal die werd bereikt dankzij twee eeuwen vrijwilligersinzet, gesteund door vrijwillige bijdragen van donateurs.
Zes trouwe donateurs, waarvan twee 50 jaar donateur en 4 anderen maar liefst 60 jaar!, werden zaterdagmorgen 7 november door reddingstation Hansweert in het zonnetje gezet. Als blijk van waardering voor hun jarenlange steun aan de reddingmaatschappij kregen zij uit handen van Jan Huisman, burgemeester van Reimerswaal en tevens voorzitter van reddingstation Hansweert, een gedenkspeld en het boek "Wie goed doet" uitgereikt.
Mensen redden kost geld. Omdat de KNRM een onafhankelijke, ongesubsidieerde organisatie is zijn de donateurs, de redders aan de wal, erg belangrijk voor de KNRM. Naast het feit dat de donateurs het reddingwerk financieren vormen zij ook een morele achterban voor de vrijwillige redders.
Na een presentatie over de KNRM in het algemeen en reddingstation Hansweert in het bijzonder stond een vaartocht met reddingboot Jan van Engelenburg op het programma. Zichtbaar genoten de trouwe donateurs van deze leuke ochtend.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.