Skip to main content

Motorproblemen in België en touw in de schroef

Datum: donderdag 30 juli 2015 | Sectie: Hansweert

Een zeiljacht met motorproblemen (2x) en een zeiljacht met een lijn in de schroef. De vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert waren ruim 4 uur in touw.

Een zeiljacht kreeg gistermiddag te maken met een defecte brandstoftoevoer nabij de kerncentrale van Doel in Belgisch vaarwater. Daarop gingen om 16:22 uur de piepers af voor de vrijwillige bemanningsleden van de reddingboot Jan van Engelenburg.

Ter plaatste is een sleepverbinding belegd, waarna het zeiljacht is afgemeerd in de vluchthaven nabij de Zandvlietsluis in de haven van Antwerpen.

Onderweg terug naar Hansweert werden we opgeroepen door patrouillevaartuig RWS 79. In de Schaar van Valkenisse ter hoogte van boei 6 had een zeiljacht een lijn in de schroef gekregen. Hierdoor was het zeiljacht onbestuurbaar geraakt. Deze onfortuinlijke watersporters hebben we op sleep genomen naar Hansweert, alwaar zij donateur werden.

Donderdagmorgen gingen om 10:07 uur wederom de piepers af voor een zeiljacht met motorproblemen. Het bleek te gaan om hetzelfde zeiljacht als woensdagmiddag bij Antwerpen. We hebben deze trouwe donateurs geassisteerd bij het binnenlopen van de jachthaven in Terneuzen.

Actie: 2015-13, 2015-14 & 2015-15
Foto's: KNRM Hansweert

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.