Man gered uit drijfzand

17 juli 2019

Vrijwilligers van KNRM Hansweert hebben woensdagmiddag 17 juli een man gered uit drijfzand nabij Hoedekenskerke. Rond 12:30 uur werden brandweer en politie gealarmeerd. Zij riepen al snel de hulp in van de KNRM, die beschikt over een speciale slikslee. Haast was geboden, want het was opkomend water.

Twee vrijwilligers zijn met de slikslee naar de man toe gekropen. Een brandweerman was al bij hem, maar kon in zijn eentje niets uitrichten. Dankzij vereende krachtinspanningen lukte het uiteindelijk de man uit het slik te krijgen voordat het snel opkomende water bij hem was. Inmiddels was ook een helikopter gealarmeerd om de man aan land te brengen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Een brandweerman en redder zijn eveneens door de helikopter uit het slik gehoist. De andere redder is met de slee terug naar de reddingboot gekropen/gezwommen.

Voor de slikslee was dit de eerste echte redding. Sinds 1 jaar beschikt KNRM Hansweert over deze slikslee, speciaal aangeschaft om mensen te redden uit slikken en schorren.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij