Skip to main content

Alarmering voor gevonden kitesurfuitrusting

Datum: zaterdag 20 juli 2019 | Sectie: Hansweert

Nadat zaterdagavond 20 juli een kitesurfuitrusting was gevonden bestond het vermoeden dat een kitesurfer in problemen verkeerde. Daarom werden de vrijwilligers van KNRM Hansweert om 19:06 uur gealarmeerd.

Terwijl reddingboot Jan van Engelenburg zich ter plaatse spoedde, zocht het Kustwachtcentrum contact met Brasserie de landing. Een medewerker is de aanwezige kitesurfers langs gegaan, waarbij bleek dat de eigenaar van de kitesurfuitrusting ook op de kant stond. Daarmee kwam voor de KNRM de actie ten einde.

Een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat heeft de uitrusting uit het water gehaald.

Be Traceable
Als je met klein (surf)materiaal het water op gaat, kan het gebeuren dat je je zeil, kite, board, boot of ander materiaal kwijtraakt. De KNRM heeft een speciale Be Traceable sticker om op je board/boot en/of materiaal te plakken, waarop je jouw naam en mobiele nummer kunt invullen.

Je maakt het iedereen (ook jezelf!) makkelijker als je jouw mobiele telefoonnummer op je materiaal zet. Je hebt je materiaal snel terug en je bespaart de redders nodeloze en zeer kostbare zoekacties. Laat bovendien de Kustwacht/KNRM niet onnodig naar jou zoeken, wanneer jij veilig aan wal bent maar je board nog rond drijft.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.