Skip to main content

Grensoverschrijdende actie voor Hansweertse redders

Datum: vrijdag 21 april 2017 | Sectie: Hansweert

Vanavond om 19:58 uur gingen de piepers van de vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert. De melding was een zeiljacht aan de grond ter hoogte van boei 91.

Een blik op de kaartplotter leerde al snel dat deze locatie gelegen is voorbij de Belgische grens in het havengebied van Antwerpen nabij de kerncentrale van Doel.

Aldaar was een zeiljacht gestrand op een strekdam. De Belgische scheepvaartpolitie was reeds met een patrouillevaartuig ter plaatse, maar slaagde er niet in het zeiljacht los te krijgen.

Daarop is een sleepverbinding belegd tussen de reddingboot Jan van Engelenburg en het jacht waarna het los kwam en haar reis kon vervolgen.

Actie: 2017-1
Foto: KNRM Hansweert

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.