Skip to main content

GPS-Partner.nl doneert GPS tracker aan KNRM Hansweert

Datum: zaterdag 24 april 2021 | Sectie: Hansweert

Het zoeken naar drenkelingen of overboord geslagen personen behoort mede tot de kerntaak van de KNRM. De Westerschelde kenmerkt zich daarbij als een gebied met veel zandbanken, diepteverschillen en een verschillende stromingen.

Regelmatig oefenen de vrijwillige redders van KNRM Hansweert met een drijver. Deze wordt aan het begin van de oefening ergens overboord gezet. Na ongeveer een uur wordt een zoekactie opgezet aan de hand van de getijdetabel, stroomatlas en gebiedskennis.

GPS-Partner.nl doneerde een zogenaamde Onntrack portable GPS tracker aan het reddingstation te Hansweert. De Wolff maritime safety voegde daar een mooie waterdichte behuizing aan toe. Dankzij deze tracker kan de bemanning van reddingboot Jan van Engelenburg achteraf terugzien welke route de drijver heeft afgelegd. Dit vergroot de kennis over de stromingen op de Westerschelde en draagt bij aan het sneller kunnen opsporen van vermiste personen.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.