GPS-Partner.nl doneert GPS tracker aan KNRM Hansweert

GPS-Partner.nl doneert GPS tracker aan KNRM Hansweert

24 april 2021

Het zoeken naar drenkelingen of overboord geslagen personen behoort mede tot de kerntaak van de KNRM. De Westerschelde kenmerkt zich daarbij als een gebied met veel zandbanken, diepteverschillen en een verschillende stromingen.

Regelmatig oefenen de vrijwillige redders van KNRM Hansweert met een drijver. Deze wordt aan het begin van de oefening ergens overboord gezet. Na ongeveer een uur wordt een zoekactie opgezet aan de hand van de getijdetabel, stroomatlas en gebiedskennis.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

GPS-Partner.nl doneerde een zogenaamde Onntrack portable GPS tracker aan het reddingstation te Hansweert. De Wolff maritime safety voegde daar een mooie waterdichte behuizing aan toe. Dankzij deze tracker kan de bemanning van reddingboot Jan van Engelenburg achteraf terugzien welke route de drijver heeft afgelegd. Dit vergroot de kennis over de stromingen op de Westerschelde en draagt bij aan het sneller kunnen opsporen van vermiste personen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij