Skip to main content

Zoekactie naar vaartuig “overdue” op het Markermeer

Datum: dinsdag 25 april 2017 | Sectie: Enkhuizen

Dinsdagavond zijn de reddingboten van de KNRM reddingstations Enkhuizen, Marken en Lelystad uitgevaren na een melding van een vaartuig overdue op het Markermeer.

Dinsdagavond rond half negen werden wij samen met de KNRM reddingstations Marken en Lelystad gealarmeerd voor een vaartuig overdue. Er bleek een zeiljacht niet op de afgesproken tijd in de haven van Enkhuizen te liggen. Het twaalf meter grote zeiljacht was middags uit Amsterdam vertrokken met als bestemming Enkhuizen.

Hierop heeft de Nederlandse Kustwacht alarm gemaakt voor de reddingboten van KNRM Enkhuizen, Lelystad en Marken. De Seeker van Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer meldde zich later ook om te helpen zoeken.

Tijdens de zoekactie zijn door de zes reddingboten alle havens langs het Markermeer afgegaan en alle nog aanwezige jachten op het Markermeer aangesproken maar niets werd aangetroffen. Ook het kustwacht vliegtuig heeft nog een aantal zoekslagen gemaakt. In overleg met de kustwacht is de zoekactie na twee uur zoeken beëindigt.

Later zou blijken dat de opvarende van het zeiljacht zijn afspraak in Enkhuizen was vergeten en was doorgevaren naar een andere haven.

Datum : 25 April 2017
Alarm : 20:28 uur
Weer : Buien
Zicht : Goed
Wind : West 4
Actie : 13-2017

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.