Zoekactie naar vaartuig “overdue” op het Markermeer

25 april 2017

Dinsdagavond zijn de reddingboten van de KNRM reddingstations Enkhuizen, Marken en Lelystad uitgevaren na een melding van een vaartuig overdue op het Markermeer.

Dinsdagavond rond half negen werden wij samen met de KNRM reddingstations Marken en Lelystad gealarmeerd voor een vaartuig overdue. Er bleek een zeiljacht niet op de afgesproken tijd in de haven van Enkhuizen te liggen. Het twaalf meter grote zeiljacht was middags uit Amsterdam vertrokken met als bestemming Enkhuizen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Hierop heeft de Nederlandse Kustwacht alarm gemaakt voor de reddingboten van KNRM Enkhuizen, Lelystad en Marken. De Seeker van Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer meldde zich later ook om te helpen zoeken.

Tijdens de zoekactie zijn door de zes reddingboten alle havens langs het Markermeer afgegaan en alle nog aanwezige jachten op het Markermeer aangesproken maar niets werd aangetroffen. Ook het kustwacht vliegtuig heeft nog een aantal zoekslagen gemaakt. In overleg met de kustwacht is de zoekactie na twee uur zoeken beëindigt.

Later zou blijken dat de opvarende van het zeiljacht zijn afspraak in Enkhuizen was vergeten en was doorgevaren naar een andere haven.

Datum : 25 April 2017
Alarm : 20:28 uur
Weer : Buien
Zicht : Goed
Wind : West 4
Actie : 13-2017

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij