Skip to main content

Zeiljacht zinkende in de oude haven (video)

Datum: zondag 25 september 2016 | Sectie: Enkhuizen

Zondagmiddag voor de honderdste keer alarm dit jaar voor de bemanning van KNRM reddingstation Enkhuizen. Zeiljacht zinkende in de oude haven van Enkhuizen.

Het stalen zeiljacht had net de oversteek gemaakt over het IJsselmeer van Stavoren naar Enkhuizen. Eenmaal afgemeerd in de oude haven van Enkhuizen ontdekte de opvarende lekkage.

Via de havenmeester werd de bemanning van KNRM reddingstation Enkhuizen gealarmeerd voor assistentie.

Toen de beide reddingboten met hun pompen bij het zeiljacht aankwamen stond er reeds een halve meter water in het zeiljacht. Met de twee bergingspompen kon het zeiljacht boven water worden gehouden maar er zat een grote scheur in de stalenromp.

Een medewerker van De Gier Maritiem werd bereid gevonden naar het werk te komen om het zeiljacht droog te zetten. Er werd met het zeiljacht opsleep koers gezet richting dit bedrijf waar het direct op de kant werd gezet.

Als het zeiljacht nog maar nauwelijks in de kraan hangt komt het derde alarm van deze zondag binnen, Een zeiljacht met gebroken mast op het Markermeer, 6 mijl zuid van Enkhuizen.

Wanneer reddingboot Watersport bij dit jacht aankomt had net een commercieel hulpverleningsvaartuig sleepverbinding gemaakt en was onze hulp veder niet nodig.

Zondagmorgen waren de reddingboten ook al uitgevaren, ditmaal voor een motorboot met motorstoring op het Markermeer, drie mijl zuid van Enkhuizen.

De opvarenden waren op de terug weg naar Enkhuizen na een bezoek aan de Markerwadden als er een koelwaterprobleem in de motor optreed.

De motorboot werd veilig in de jachthaven afgemeerd.

Datum : 25 september 2016
Alarm :15:18 uur
Weer : Half bewolkt
Zicht : Goed
Wind : ZuidWest 5
Actie : 100-2016

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.