Skip to main content

Zeiljacht vast op strekdam (video)

Datum: maandag 15 augustus 2016 | Sectie: Enkhuizen

Maandagavond zijn de vrijwilligers van KNRM Enkhuizen uitgevaren voor een vastgelopen zeiljacht op een sterkdam, onderweg werd ook nog even hulpverleend aan een omgeslagen open zeilbootje.

Maandagavond net na half zeven alarm voor een vastgelopen zeiljacht op een van de onderwater gelegen strekdammen in vluchthaven de Ven ten noorden van Enkhuizen.

Tijdens het uitvaren richting dit incident spot reddingboot Corrie Dijkstra van Elk een omgeslagen open zeilbootje waarvan de opvarenden het moeilijk hebben om het weer overeind te krijgen.

Een van de opvarenden werd aan boord van de reddingboot genomen en de ander opvarende lukte het om samen met een KNRM opstapper het zeilbootje weer recht te krijgen. Als ook reddingboot Watersport ter plaatse is word een extra opstapper overgezet op de Corrie Dijkstra. Zij begeleiden het zeilbootje richting de haven. De Watersport gaat door naar het vast gelopen zeiljacht.

Ter plaatse aangekomen blijkt het zeiljacht aardig omhoog te liggen op de stenen strekdam waarvan er meerdere onderwater aanwezig zijn aan de bakboordzijde van de vluchthaven.

Reddingboot Watersport doet een poging het zeiljacht los te krijgen echter ligt deze te vast tussen de keien. Het zeiljacht blijkt niet lek te zijn en de omstandigheden zijn rustig dus werd er besloten te wachten op de Corrie Dijkstra zodat deze hem via een lijn vanuit de mast scheef kan trekken.

Dit “krenken” heeft snel resultaat en het zeiljacht komt zonder verdere schade of lekkage los van de sterkdam.

Filmbeelden van deze incidenten vind u op : https://youtu.be/H9NWX0Hhz8k

{{90d0cd19d49da7e3d1940a6f7026d4e9}}

Volg ons ook op Facebook, Instagram, Twitter en Youtube voor het laatste nieuws en wetenswaardigheden.

Datum : 15 augustus 2016
Alarm : 18:32 uur
Weer : Zonnig
Zicht : Goed
Wind :Noordoost 3 bfr.
Actie : 74 en 75-2016

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.