Skip to main content

Vier schepen in problemen op het IJsselmeer

Datum: zondag 14 augustus 2016 | Sectie: Enkhuizen

Ook de afgelopen dagen weer veel werk voor de vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen. Vier maal werd er uitgevaren om schepen uit de nood te helpen op het IJsselmeer.

Donderdagavond, alarm voor een tjalk met motorstoring voor de sluisdeuren van het Naviduct. Een uiterst ongunstige plek om een motorstoring te krijgen, de sluismeester is dan ook genoodzaakt om de sluiskolk te stremmen. Hulp van de beide Enkhuizer reddingboten bood uitkomst, de tjalk werd snel weg gesleept richting De Gier Maritieme Service waardoor de beide sluiskolken van het Naviduct weer inzetbaar waren.

Vrijdagmorgen, Een zeiljacht met brandstofprobleem vlak voor het boothuis. Toevallig zijn er een aantal opstappers aanwezig in het boothuis waardoor reddingboot Corrie Dijkstra- van Elk binnen enkele minuten ter plaatse is. Snel werd een sleepverbinding gemaakt en het zeiljacht weg gehaald uit het drukke scheepvaartverkeer. Nadat het zeiljacht op een rustige plek was af gemeerd kon het brandstofprobleem snel worden verholpen. Niet veel later vervolgde het dan ook haar weg zonder verdere problemen.

Zaterdagmiddag, Zeiljacht met motorstoring op het IJsselmeer. Het zeiljacht was door gezeild tot op een mijl voor de haven en verzocht assistentie bij het aanmeren. Reddingboot Corrie Dijkstra- van Elk was snel ter plaatse en maakte een sleepverbinding. Nadat zij het zeiljacht de jachthaven had binnen gebracht nam reddingboot Watersport het zeiljacht langszij om het vervolgens aan de steiger af te meren.

Tijdens het terug varen naar het boothuis spotten de reddingboten een botter op een plek waarvan bekend is dat er weinig water staat. Ter plaatse aangekomen blijken de vermoedens juist, de botter is tijdens het strijken van de zeilen aan de grond gelopen vlak naast de Oostdam van het Krabbersgat. Een sleepverbinding werd gemaakt en de botter was snel weer in dieper water, Door het kontact met de harde zandgrond was gelukkig geen schade ontstaan waardoor de botter haar weg weer kon vervolgen.

Volg ons ook op Facebook, Instagram, Twitter en Youtube voor het laatste nieuws en wetenswaardigheden

Datum : 11 tot en met 13 augustus 2016
Alarm : Diverse tijden
Weer : Half bewolkt met soms een bui
Zicht : Matig tot goed
Wind : Tussen noordwest en zuidwest gemiddeld 4 bfr.
Actie : 70 tot en met 73-2016

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.