Skip to main content

Volg de leider, drie jachten tegelijk aan de grond.

Datum: donderdag 11 juni 2020 | Sectie: Enkhuizen

Donderdagavond werden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen gealarmeerd door middel van de KNRM helpt app voor maar liefst drie zeiljachten aan de grond.

Een vriendengroep had eerder die middag drie zeiljachten gehuurd in Andijk voor een weekendje weg. Op de route Andijk - Enkhuizen liepen zij gezamenlijk vast nadat de achterste twee blindelings het voorste zeiljacht beleven volgen en deze een navigatiefout had gemaakt.

Even voorbij vuurtoren de Ven waren zij in aanraking gekomen met de harde zandgrond van de ondiepte het Kooizand.

De beidde Enkhuizer reddingboten gingen met enige spoed  ter plaats, gezien de ongunstige windrichting kwamen de zeiljachten immers allen maar droger te liggen.

Het was een flinke klus om ze alle drie los te krijgen maar het lukte de reddingboten uiteindelijk toch om ze na een gezamenlijke krachtinspanning weer in dieper water te krijgen.

Gelukkig hadden de jachten geen schade opgelopen en konden ze op eigen kracht naar de jachthaven van Enkhuizen varen nadat de reddingbootbemanning ze de juiste route hadden uitgelegd.

Datum : donderdag 11 Juni
Alarm : 21:46 uur
Weer : Helder
Wind : NO 4
Actie : 29-30-31  2020
 

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.