Skip to main content

Van hulpverlening naar donatie.

Datum: zondag 01 oktober 2023 | Sectie: Enkhuizen

Afgelopen zomer kwamen de heer en mevrouw Hogeslag met hun zeiljacht in de problemen op het IJsselmeer. Via de KNRM Helpt app verzocht men om assistentie. Onder de indruk van de geboden hulp besloot het echtpaar een donatie te doen aan ons reddingstation.

Na een zeiltocht over het IJsselmeer weigerde de motor van hun zeiljacht dienst en kon men niet zelfstandig de haven bereiken.

Voor ons was dit de eerste keer dat we hulp moesten zoeken”, aldus mevrouw Hogeslag. “Via de groene knop in de KNRM app besloten we om advies te vragen. Door dit contact werden we meteen een stuk rustiger. Gelukkig was onze hulpvraag niet spoedeisend en konden we het makkelijk uitzingen. Even later kregen we assistentie van maar liefst twee reddingboten. Als een geoliede machine gingen de mannen aan het werk en werden we snel teruggebracht naar onze thuishaven”.

“Voor ons was het een leermoment. Omdat wij meestal met z´n tweeën zeilen, sta je er weleens bij stil, wat als…..enz. Het voelt nu een stuk rustiger na deze positieve ervaring op het water. Ons zelfvertrouwen heeft er daarom niet onder geleden. Daar hebben de vrijwilligers van de KNRM aan bijgedragen. Dank daarvoor”

Nu zijn de heer en mevrouw Hogeslag al jaren donateur van de KNRM. Toch wilde men iets extra’s doen voor ons reddingstation in de vorm van een tastbare donatie. Nu staat er altijd wel iets op ons wensenlijstje en zo werd er gekozen voor twee nieuwe computerschermen voor in de coördinatiehoek .

Als wij een actie op het water hebben, word deze door de kustwacht gecoördineerd. Als er een grote inzet is hebben wij in ons boothuis een coördinatiehoek om de reddingboten bij te staan met o.a. radar, ais, marifoon, telefoon, actuele weer en wind info. In ons coördinatiehoek  waren de computerschermen echter over hun houdbaarheidsdatum heen en functioneerde dus niet meer optimaal.  Dankzij deze donatie kunnen wij onze vrijwilligers op het water weer optimaal bijstaan vanaf de wal.

Wij zijn de heer en mevrouw Hogeslag dan ook dankbaar voor hun donatie.

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.