Skip to main content

Van een motorstoring door naar een medische assistentie

Datum: maandag 16 juli 2018 | Sectie: Enkhuizen

Vanmorgen werden onze vrijwilligers gealarmeerd door de Nederlandse Kustwacht voor een acht en een halve meter lang motorjacht met motorstoring. Het motorjacht bevond zich een mijl noord van Enkhuizen op het IJsselmeer.

Ter plaatse aangekomen werd een sleepverbinding gemaakt waarna het motorjacht mee werd genomen naar de Compagnieshaven en aldaar netjes afgemeerd.

Nog maar nauwelijks hadden de vrijwilligers hun overlevingspak uit of wederom gingen de alarmontvangers af, dit maal geactiveerd door de regionale alarmcentrale van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

In de kom van de jachthaven, tussen het riet langs de dijk van het Zuiderzeemuseum dreef een zeiljacht met aan boord een onwel geworden persoon. een ambulance was reeds aanrijdend.

Ter plaatse aangekomen waren er reeds enkele BHVers van het museum aan boord geklommen, gezamenlijk werd er eerste hulp verleend en het zeiljacht naar een van de steigers van het museum gebracht. Hier kon het gearriveerde ambulancepersoneel aan boord komen om de behandeling van de patiënt over te nemen.

Na nog geholpen te hebben met het van boord gaan van de patiënt konden onze vrijwilligers weer terug naar hun dagelijkse werkzaamheden.

Datum : 16 juli 2018
Alarm : 09:35 en 10:42 uur
Weer : Zonnig
Zicht : Uitstekkend
Wind : Noorwest 3
Actie : 043 en 044-2018

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.