Van een motorstoring door naar een medische assistentie

16 juli 2018

Vanmorgen werden onze vrijwilligers gealarmeerd door de Nederlandse Kustwacht voor een acht en een halve meter lang motorjacht met motorstoring. Het motorjacht bevond zich een mijl noord van Enkhuizen op het IJsselmeer.

Ter plaatse aangekomen werd een sleepverbinding gemaakt waarna het motorjacht mee werd genomen naar de Compagnieshaven en aldaar netjes afgemeerd.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Nog maar nauwelijks hadden de vrijwilligers hun overlevingspak uit of wederom gingen de alarmontvangers af, dit maal geactiveerd door de regionale alarmcentrale van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

In de kom van de jachthaven, tussen het riet langs de dijk van het Zuiderzeemuseum dreef een zeiljacht met aan boord een onwel geworden persoon. een ambulance was reeds aanrijdend.

Ter plaatse aangekomen waren er reeds enkele BHVers van het museum aan boord geklommen, gezamenlijk werd er eerste hulp verleend en het zeiljacht naar een van de steigers van het museum gebracht. Hier kon het gearriveerde ambulancepersoneel aan boord komen om de behandeling van de patiënt over te nemen.

Na nog geholpen te hebben met het van boord gaan van de patiënt konden onze vrijwilligers weer terug naar hun dagelijkse werkzaamheden.

Datum : 16 juli 2018
Alarm : 09:35 en 10:42 uur
Weer : Zonnig
Zicht : Uitstekkend
Wind : Noorwest 3
Actie : 043 en 044-2018

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij