Scheepsbrand in de Jachthaven van Enkhuizen

18 mei 2017

Vanavond alarm voor een bootje aan de grond. Tijdens het uitvaren van de reddingboten kwam de melding binnen van een scheepsbrand in de Compagnieshaven.

De reddingboten hebben direct hun koers verlegd en een begin gemaakt met de brandbestrijding, er bevonden zich geen mensen of dieren aan boord. Inmiddels bewaren de brandweerkorpsen van Brandweer Enkhuizen en Brandweerpost Stede Broec onderweg. Bij aankomst werden zijn naar het brandende schip gebracht door reddingboot Corrie Dijkstra.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Nadat de brand onder controle was is het schip van achter in de jachthaven versleept naar voor bij de kade alwaar het verder is afgeblust.

De brand heeft aanzienlijke schade aangericht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het ontstaan van de brand. Mede door de snelle blussing van de reddingbootbemanning is overslag naar andere jachten en erger voorkomen.

Uiteindelijk is ook het vast gelopen bootje nog uit haar benarde postie bevrijd.

Datum : 18 mei 2017
Alarm : 19:11uur
Weer : Half bewolkt
Zicht : Goed
Wind : Noordoost 4
Actie : 20-2017

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij