Skip to main content

Moeders alleen gelaten op moederdag

Datum: zondag 14 mei 2017 | Sectie: Enkhuizen

Geen onbezorgde Moederdag voor onze vrijwilligers. Aan het eind van de middag werden verschillende moeders toch even alleen gelaten voor een alarm.

Een zeiljacht met een roer probleem verzocht ons om assistentie. Het zeiljacht bevond zich drie mijl noordoost van Enkhuizen op het IJsselmeer. De schipper van het jacht was al enkele malen te water gegaan om te proberen het probleem te verhelpen, echter was het probleem te groot en het water te koud (12 graden).

Toen de beide Enkhuizer reddingboten ter plaatsen kwamen had een ander zeiljacht het schip net op sleep genomen. dit ging niet echt snel door de tegenwindse koers en een dwars staand roerblad.

Reddinboot Watersport heeft het onfortuinlijke zeiljacht overgenomen en naar de Compagnieshaven gebracht waar het veilig onder de kraan werd afgemeerd.

Ander half uur later konden onze vrijwilligers dan weer terug naar hun moeders en aanschuifen bij het verlate avondeten.

Datum : 14 mei 2017
Alarm : 17:35 uur
Weer : Mooi
Zicht : Uitstekkend
Wind : Zuidwest 4
Actie : 18-2017

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.