Skip to main content

Reddingboot Watersport vaart uit voor Watersporters in nood

Datum: zaterdag 01 juli 2017 | Sectie: Enkhuizen

Tweemaal alarm deze winderige zaterdagmiddag voor onze vrijwilligers. Met een noordwestenwind kracht vijf tot zes werd er uitgevaren voor een aan de grond geraakt zeiljacht en een zeiljacht zonder brandstof.

Het eerste alarm was voor een gehuurd zeiljacht wat door een navigatiefout vast gelopen was op de ondiepten van het Kooizand net onder vuurtoren de Ven. Nadat reddingboot Watersport een sleepverbinding had gemaakt en haar krachten had ingezet kwam het zeiljacht zonder verdere schade weer los.

Verschillende opvarenden aan boord hadden last van zeezeikte, waarop de schipper van het zeiljacht besloot de dicht bij zijnde haven op te zoeken. Dit lukte zonder de begeleiding van de reddingboten, zodat die enige tijd later door konden naar een volgende inzet.

Op het Markermeer bevond zich een zeiljacht welke door onoplettendheid van de opvarenden zonder brandstof was komen te zitten. Het jacht werd door de beide Enkhuizer reddingboten op sleeptouw genomen door het Naviduct en afgemeerd bij de brandstofpomp in de Compagnieshaven.

Datum: 1 Juli 2017
Alarm: 13:15 en 14:24 uur
Weer: Bewolkt
Zicht: Redelijk
Wind: Noordwest 5 tot 6

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.