Druk pinksterweekend op het water, drukte voor de KNRM

5 juni 2017

Het mooie (zeil) weer lokte vele watersporters dit pinksterweekend naar het water. Dit veroorzaakte ook drukte bij de diverse KNRM reddingstations, de vrijwilligers van reddingstation Enkhuizen moesten deze dagen maar liefst zeven keer uitvaren.

De vele hulpverleningen op zowel het Markermeer als op het IJsselmeer hadden diverse oorzaken maar bij geen enkel incident vielen gelukkig gewonden.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Afgelopen zaterdag kwamen onze vrijwilligers driemaal in actie, middags was er alarm voor brand aan boord van een zeiljacht op het Markermeer, lees daar hier meer over.

's Avonds werd er twee maal uitgevaren, een maal voor een platbodem met een lijn in haar schroef gevolgd door een motorkruiser met een voortstuwings probleem, beide bevonden zich op het IJsselmeer

Zondag, eerste pinksterdag werd er ook driemaal uitgevaren, morgens voor een zeiljacht aan de grond op de ondiepten van het Enkhuizerzand.

's Avonds laat alarm voor een speedboot zonder brandstof drie mijl oost van Enkhuizen, Tijdens het uitvaren neemt de reddingbootbemanning een rode vuurpijl waar in de richting van Urk. Reddingboot Corrie Dijkstra van Elk helpt de speedboot terwijl reddingboot Watersport opzoek ging naar de oorzaak van het noodsignaal. Na een uitgebreide zoekslag werd er niets aangetroffen en het vermoeden bestaat dat het noodsignaal vanaf vaste wal is afgestoken.

Maandag tweede pinksterdag (tot het moment van schrijven) een maal alarm. Een zeiljacht met motorproblemen op het Markermeer verdaagt vlak voor de invaart naar het Naviduct richting lagerwal. Snel werd het zeiljacht opsleep genomen en afgemeerd bij de jachtservice van de Gier Maritiem.

Datum : 3 tot en met 5 juni 2017
Alarm : Diverse tijden
Weer : Mooi
Zicht : Goed
Wind : noordwest tot zuidwest 4 tot 6
Actie : 27 tot en met 33-2017

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij