Skip to main content

Druk pinksterweekend op het water, drukte voor de KNRM

Datum: maandag 05 juni 2017 | Sectie: Enkhuizen

Het mooie (zeil) weer lokte vele watersporters dit pinksterweekend naar het water. Dit veroorzaakte ook drukte bij de diverse KNRM reddingstations, de vrijwilligers van reddingstation Enkhuizen moesten deze dagen maar liefst zeven keer uitvaren.

De vele hulpverleningen op zowel het Markermeer als op het IJsselmeer hadden diverse oorzaken maar bij geen enkel incident vielen gelukkig gewonden.

Afgelopen zaterdag kwamen onze vrijwilligers driemaal in actie, middags was er alarm voor brand aan boord van een zeiljacht op het Markermeer, lees daar hier meer over.

's Avonds werd er twee maal uitgevaren, een maal voor een platbodem met een lijn in haar schroef gevolgd door een motorkruiser met een voortstuwings probleem, beide bevonden zich op het IJsselmeer

Zondag, eerste pinksterdag werd er ook driemaal uitgevaren, morgens voor een zeiljacht aan de grond op de ondiepten van het Enkhuizerzand.

's Avonds laat alarm voor een speedboot zonder brandstof drie mijl oost van Enkhuizen, Tijdens het uitvaren neemt de reddingbootbemanning een rode vuurpijl waar in de richting van Urk. Reddingboot Corrie Dijkstra van Elk helpt de speedboot terwijl reddingboot Watersport opzoek ging naar de oorzaak van het noodsignaal. Na een uitgebreide zoekslag werd er niets aangetroffen en het vermoeden bestaat dat het noodsignaal vanaf vaste wal is afgestoken.

Maandag tweede pinksterdag (tot het moment van schrijven) een maal alarm. Een zeiljacht met motorproblemen op het Markermeer verdaagt vlak voor de invaart naar het Naviduct richting lagerwal. Snel werd het zeiljacht opsleep genomen en afgemeerd bij de jachtservice van de Gier Maritiem.

Datum : 3 tot en met 5 juni 2017
Alarm : Diverse tijden
Weer : Mooi
Zicht : Goed
Wind : noordwest tot zuidwest 4 tot 6
Actie : 27 tot en met 33-2017

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.