Mogelijk zeiljacht in nood tijdens slecht weer

9 augustus 2018

De KNRM reddingboten van Enkhuizen zijn donderdagavond vlak voor dat het voorspelde slechte weer overtrok uitgevaren voor een mogelijk zeiljacht in nood op het IJsselmeer bij Enkhuizen.

De melding was een beetje vaag en daardoor de locatie van het mogelijke zeiljacht in nood niet hellemaal duidelijk. Beide reddingboten starten direct een zoekactie rondom Enkhuizen net op het moment dat het voorspeelde slechte weer overtrok met uitschieters in de wind tot 9 beaufort.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Reddingboot Watersport zocht op het IJsselmeer en reddingboot Corrie Dijkstra van Elk ging, na in de jachthaven te hebben gezocht, door naar het Markermeer om daar te zoeken.

Beide reddingboten troffen geen jacht in nood aan, een vissende platbodem, dicht onder de kant van de Oostdam, is waarschijnlijk aangezien voor een jacht in nood.

Tijdens het terug varen naar het reddingstation ziet reddingboot Watersport een jacht van zijn ankers slaan in de havenkom van de Compagnieshaven door enkele stevige windstoten. Direct werd er door de reddingbootbemanning ingegrepen en werd er voorkomen dat het jacht zou stranden op de keien.

Na dit jacht veilig maar onder zware omstandigheden te hebben afgemeerd zijn de overige ankerliggers nog gecontroleerd maar geen problemen meer aangetroffen.

Iets na elf uur lagen beide reddingboten weer klaar voor een volgende inzet en was de ergste wind inmiddels voorbij.

Datum : 9 augustus 2018
Alarm : 21:20 uur
Weer : storm buien
Zicht : redelijk
Wind : Noordwest 8
Actie : 066-2018

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij