Skip to main content

Meerdere inzetten op eerste pinksterdag

Datum: zondag 20 mei 2018 | Sectie: Enkhuizen

Deze pinkster zondag zijn onze vrijwilligers meerdere keren in actie gekomen, voor een watersporter met problemen en medische noodsituaties.

Vlak voor een uur in de middag werden wij gealarmeerd via de KNRM Helpt app voor een zeiljacht met vislijn in haar schroef. Het zeiljacht met vier opvarenden bevond zich precies halverwege Enkhuizen-Lemmer op het IJsselmeer.

Nadat de reddingboten ter plaatse waren is eerst nog een flink aantal meters vislijn uit het water gevist waar het zeiljacht in verstrikt zat, vermoedelijk betreft het oud vistuig dat met de laatste storm is verspeelt door een beroepsvisserman.

Hierna heeft reddingboot Watersport het zeiljacht opsleep genomen naar Enkhuizen waar het onder de botenkraan in de jachthaven is afgemeerd zodat daar het restant van het vistuig uit de schroef kan worden gehaald.

Tegen vijf uur alarm voor een reanimatie op een van de verste steigers in de Compagnieshaven.

In goede samenwerking met de ambulancedienst en het havenpersoneel is hulpverleend waarna het slachtoffer met reddingboot watersport per brancard is afgevoerd naar boothuis waar de ambulance klaar stond voor vervoer naar het ziekenhuis.

Tijdens het afhandelen van dit incident kwam op het haventerrein een oudere persoon ten val en raakte hierbij gewond, deze persoon werd opgevangen in het KNRM boothuis waar eerste hulp werd verleend in afwachting van opnieuw een ambulance.

Datum : 20 mei 2018
Alarm : 12:52 en 16:51 uur
Weer : Zonnig
Zicht : Goed
Wind : Noordwest 3
Actie : 024 en 025-2018

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.