Skip to main content

Medische evacuatie vanaf zeiljacht

Datum: woensdag 22 augustus 2018 | Sectie: Enkhuizen

Woensmiddag werden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen gealarmeerd voor een medische evacuatie vanaf een zeiljacht op het IJsselmeer vijf mijl noordoost van Enkhuizen.

Samen met het personeel van de ambulancedienst werd er uitgevaren en de patiënt van boord gehaald. Vervolgens is de patiënt door reddingboot Watersport met enige spoed overgebracht naar ons boothuis en overgedragen aan de gereed staande ambulance.

De bemanning van reddingboot Corrie Dijkstra van Elk zorgde er vervolgens voor dat het zeiljacht met nog een opvarende veilig in de jachthaven aankwam.

Weer een prima samenwerking tussen de verschillende disciplines die hier bij betrokken waren : Kustwacht Nederland, Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, Ambulancedienst Noord-Holland Noord en de Radio Medische Dienst

Datum : 23 augustus 2018
Alarm : 16:04 uur
Weer : Mooi
Zicht : Goed
Wind : West-zuidwest 4
Actie : 086-2018

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.