Medische evacuatie vanaf zeiljacht

22 augustus 2018

Woensmiddag werden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen gealarmeerd voor een medische evacuatie vanaf een zeiljacht op het IJsselmeer vijf mijl noordoost van Enkhuizen.

Samen met het personeel van de ambulancedienst werd er uitgevaren en de patiënt van boord gehaald. Vervolgens is de patiënt door reddingboot Watersport met enige spoed overgebracht naar ons boothuis en overgedragen aan de gereed staande ambulance.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De bemanning van reddingboot Corrie Dijkstra van Elk zorgde er vervolgens voor dat het zeiljacht met nog een opvarende veilig in de jachthaven aankwam.

Weer een prima samenwerking tussen de verschillende disciplines die hier bij betrokken waren : Kustwacht Nederland, Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, Ambulancedienst Noord-Holland Noord en de Radio Medische Dienst

Datum : 23 augustus 2018
Alarm : 16:04 uur
Weer : Mooi
Zicht : Goed
Wind : West-zuidwest 4
Actie : 086-2018

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij