Medische evacuatie vanaf een zeiljacht op het IJsselmeer

Medische evacuatie vanaf een zeiljacht op het IJsselmeer

4 januari 2021

Zondagavond zijn de vrijwilligers van KNRM Reddingstation Enkhuizen voor de 1e keer dit jaar uitgerukt. Aan boord van een zeiljacht op het IJsselmeer was een persoon onderkoeld geraakt.

Commercieel hulpverleningsvaartuig Odin had om assistentie gevraagt voor een persoon aan boord van een zeiljacht dat zij op sleep hadden, men bevond zich opdat moment 4 mijl van Enkhuizen op het IJsselmeer.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Aan boord van het zeiljacht was iemand zeeziek geworden en raakte steeds verder onderkoeld.

Daarop zijn we snel na alarm uitgevaren met beide reddingboten en eenmaal ter plaatse hebben we twee opstappers vanaf reddingboot Veronica overgezet, die constateerden dat de persoon aardig onderkoeld was en verminderd aanspreekbaar.

Vervolgens is deze goed ingepakt op de onderkoelingsbrancard en overgezet op reddingboot Watersport. Bij een straffe wind (NO 5-6), was dit geen eenvoudige opgave.

Daarna is met spoed koersgezet richting het boothuis waar reeds een ambulance stond te wachten, die hebben de patiënt overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.

Datum : 3 januari 2021
Alarm  : 18:26 uur
Weer   :  Bewolkt
Zicht    :  Redelijk
Wind    : Noordoost 5-6
Temp.  : 3 graden
Actie    : 01-2021   

 

<iframe width="100%" height="315" src="

; frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij