Skip to main content

Medische evacuatie vanaf een zeiljacht op het IJsselmeer

Datum: maandag 04 januari 2021 | Sectie: Enkhuizen

Zondagavond zijn de vrijwilligers van KNRM Reddingstation Enkhuizen voor de 1e keer dit jaar uitgerukt. Aan boord van een zeiljacht op het IJsselmeer was een persoon onderkoeld geraakt.

Commercieel hulpverleningsvaartuig Odin had om assistentie gevraagt voor een persoon aan boord van een zeiljacht dat zij op sleep hadden, men bevond zich opdat moment 4 mijl van Enkhuizen op het IJsselmeer.

Aan boord van het zeiljacht was iemand zeeziek geworden en raakte steeds verder onderkoeld.

Daarop zijn we snel na alarm uitgevaren met beide reddingboten en eenmaal ter plaatse hebben we twee opstappers vanaf reddingboot Veronica overgezet, die constateerden dat de persoon aardig onderkoeld was en verminderd aanspreekbaar.

Vervolgens is deze goed ingepakt op de onderkoelingsbrancard en overgezet op reddingboot Watersport. Bij een straffe wind (NO 5-6), was dit geen eenvoudige opgave.

Daarna is met spoed koersgezet richting het boothuis waar reeds een ambulance stond te wachten, die hebben de patiënt overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.

Datum : 3 januari 2021
Alarm  : 18:26 uur
Weer   :  Bewolkt
Zicht    :  Redelijk
Wind    : Noordoost 5-6
Temp.  : 3 graden
Actie    : 01-2021   

 

<iframe width="100%" height="315" src="

frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.