Druk jaar voor KNRM reddingstation Enkhuizen

Druk jaar voor KNRM reddingstation Enkhuizen

31 december 2020

Het nieuwe jaar is nu toch echt in zicht, en KNRM reddingstation Enkhuizen kijkt terug op een bijzonder jaar, waarin wij 97 keer zijn uitgevaren om mensen & dier te helpen. Dat is onverminderd druk maar niet drukker dan voorgaande jaren

Ondanks alles is het ons gelukt om 24/7 en 365 dagen stand-by te blijven. Dat is iets om trots op te zijn, zeker met alle bijbehorende regels en beperkingen in het achterhoofd door de Covid 19 pandemie.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

In totaal zijn er door ons reddingstations 177 mensen, en 8 dieren veilig aan wal gebracht. Daar doen we het voor!

Opvallend was de grote piek met acties in de zomermaanden, met in juni 21 acties en in juli 23. Uiteindelijk zijn er door al onze mensen 3077 vrijwilligersuren gemaakt, iets minder dan normaal dit in verband met het niet kunnen volgen van opleidingen, en het minder kunnen oefenen.

In totaal zijn alle reddingstations van de KNRM samen dit jaar 2633 keer uitgevaren (meer dan vorig jaar), waarbij 3831 mensen zijn gered. Duidelijk was dat de zomermaanden het drukst waren, mensen trokken vaker het water

op om te recreëren.

Jammer is dat we dit jaar geen reddingbootdag of trouwe donateursdag konden organiseren, en wij hopen iedereen volgend jaar wel weer te mogen verwelkomen op ons station. Wij wensen iedereen dan ook een mooi, sportief en bovenal gezond nieuwjaar!

Hier het jaar in beeld :

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij