Koninklijke en KNRM onderscheiding voor Jugo Baya

6 januari 2018

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van KNRM reddingstation Enkhuizen zijn diverse vrijwilligers gehuldigd. Afzwaaiend plaatsvervangend schipper Jugo Baya werd maar liefst drie keer onderscheiden voor zijn vijfentwintig jaar vrijwilligerswerk.

Jugo gaat met functioneel leeftijdsontslag, hij heeft vijfentwintigjarig klaar gestaan om uit te varen wanneer er mens of dier in nood verkeerde, vanaf 1992 eerst als opstapper op reddingboot Spaanderbank en sinds 2000 als plaatsvervangend schipper op reddingboot Watersport. Gedurende deze vijventwintigjaar naam Jugo aan 1225 acties deel en bracht 2689 opvarenden en 57 dieren vellig aan wal.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Daarnaast verricht Jugo met zijn bedrijf in maritieme communicatie Shiptron regelmatig werkzaamheden voor de KNRM en staat hij altijd klaar voor raad en daad mochten er problemen zijn met de apparatuur aan boord van reddingboten zonder dat dit altijd in rekening word gebracht.

Voor dit alles ontving hij deze avond eerst de vrijwilligers medaille voor 25 jaar vrijwilligerswerk uit handen van onze voorzitter Jan Baas. Hierna nam operationeel inspecteur van de KNRM John Geel het woord en dankte Jugo hartelijk voor al zijn inzet. Namens het bestuur van de KNRM reikte hij de Bronzen draagmedaille voor bewezen diensten aan de KNRM uit aan Jugo.

En of dit allemaal nog niet genoeg was verscheen burgemeester van Enkhuizen J.Baas ten tonele. Ook hij prees Jugo namens de gemeenschap voor zij geleverde inzet en verklaarde dat het zijne majesteit de Koning had behaagd hem te benoemen als lid in de orde van Oranje Nassau,

Verder ontving Rob Roosendaal deze avond de vrijwilligers medaille voor 20 jaar vrijwilligerswerk bij de KNRM als opstapper en als plaatsvervangend schipper

Uiteraard werd er deze avond terug gekeken op het afgelopen jaar wat met bijna honderd acties, diverse evenementen, opleidingen en onderhoud aan het gebouw en reddingboten weer een onverminderd druk jaar voor onze 33 vrijwilligers is geworden.

Een aantal van hen werd hiervoor even extra in het zonnetje gezet. Zo ontving Peter Lubach een bos bloemen voor het oprichten van de Rederskring welke ons station financieel gaat ondersteunen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij