Skip to main content

“Brand en gewonden aan boord vissersschip in het Krabbersgat”

Datum: zaterdag 22 april 2017 | Sectie: Enkhuizen

Brand en gewonden aan boord van een vissersschip midden in het krabbersgat. Dit was een van de twee scenario’s tijdens de regionale brandweer wedstrijden in Enkhuizen waar aan KNRM reddingstation Enkhuizen haar medewerking heeft verleent.

Deze zaterdag werd er door het brandweer korps van Enkhuizen in samenwerking met het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) twee regionale brandweer wedstrijden georganiseerd waarbij een van de scenario’s een brand betrof aan boord van visserschip EH15. Tien brandweer ploegen uit de gehele provincie moesten deze voor hun vaak ongebruikelijke situatie tot een goed einde zien te breng

Samenwerken met overige hulpdiensten was een van de speerpunten tijdens deze wedstrijd en voor sommige deelnemers en hele uitdaging daar zij nog nooit een brand hadden betreden met behulp van een KNRM reddingboot. Maar de meeste ploegen brachten het er zeer goed vanaf.

Om het geheel ook voor het publiek en supporters aantrekkelijk te maken lag het incident vissersschip slecht enkele tientallen meters vanaf de Gependam in het Krabbersgat.

Het werd en mooie wedstrijddag waarbij ook de KNRM weer eens heeft kunnen laten zien dat het haar “mannetje” staat binnen hulpverlenings Nederland.

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.