“Brand aan boord passagiersschip op het IJsselmeer”

29 maart 2017

Brand aan boord van passagiersschip Friesland met 21 opvarenden”. Dit was het scenario voor een grote oefening op het IJsselmeer uitgevoerd door verschillende hulpdiensten.

Het passagiersschip voer opdat moment een paar mijl ten noorden van Enkhuizen. In het vooronder en de kombuis was door kortsluiting brand ontstaan.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Door de brand en de daarop volgende paniek waren er meerdere gewonden gevallen. Ook waren er nog personen vermist.

Samen met Brandweer Enkhuizen en KNRM reddingstation Andijk werd dit oefenincident bestreden. Waarbij de nadruk lag op de onderlinge communicatie, gewondenverzorging en uiteraard de brandbestrijding.

Reddingboot Watersport werd aangewezen als On Scene Coördinator en nam de leiding van het incident op zich. Na een dikke ander half uur was de brand geblust en de gewonden verzorgt en werd het incident naar tevredenheid afgesloten.

Tijdens de nabespreking kon geconcludeerd worden dat op een paar kleine aandachtspunten na de verschillende hulpdiensten goed op elkaar zijn ingespeeld.

Onze dank gaat uit maar de schipper van de Friesland voor het beschikbaar stellen van zijn schip.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij