Skip to main content

???? ????????? ?? ?? ???? ???? ????????????? !

Datum: woensdag 28 oktober 2020 | Sectie: Enkhuizen

Ben jij op zoek naar een spannende, maar ook nuttige en dankbare hobby en wil je echt iets bij kunnen dragen aan de samenleving ? Dan is opstapper worden van ons station in Enkhuizen misschien wel iets voor jou !

Ons team bestaat uit ca. 35 enthousiaste, gezellige en toegewijde vrijwilligers waarvan er een 20tal  24/7 klaar staan voor wanneer de pieper afgaat.
KNRM Enkhuizen is gevestigd in een goed uitgerust boothuis met bemanningsverblijf op het terrein van de Compagnieshaven.

Wanneer de pieper gaat, word er binnen 10 minuten uitgevaren met de beide reddingboten. We hebben de beschikking over de Watersport, een grote reddingboot met Jet aandrijving en een wat kleinere zogenaamde 'Rib' met 2 sterke buitenboordmotoren, de Corrie Dijkstra van Elk. Gemiddeld komen wij 100 ker per jaar in actie voor hulpvragen op het IJssel- en Markermeer, en tevens helpen wij ook regelmatig bij evenementen en demonstraties.

Verder komen we elke woensdagavond bij elkaar in het boothuis, onder andere voor onderhoudswerkzaamheden aan het boothuis en de boten, en voor oefeningen en trainingen.


Omdat het de bedoeling is dat de reddingboot binnen 10 minuten na de melding uit kan varen, is het belangrijk dat je vanaf je woon/werk adres binnen die tijdslimiet aan boord van de boot moet kunnen zijn. Het station heeft een handig beschikbaarheidssysteem, waar je op ieder moment je beschikbaarheid kan wijzigen.


Wanneer je besluit opstapper te willen worden, word je hiervoor intern en extern opgeleid. Je krijgt hiervoor diverse opleidingen (bijvoorbeeld vaarbewijs, EHBO, reanimatie, HUET training, radar en navigatie) aangeboden. Je opleiding duurt circa 2 jaar, waarna je als afsluiting een trainingsweek hebt in Stonehaven (Schotland).


Wij zijn op zoek naar stoere opstappers, die onder andere graag in teamverband werken, geen watervrees hebben (nautische ervaring is een pre), en stressbestendig zijn. Verder is het belangrijk dat je in goede gezondheid verkeerd, en tussen de 18 en 45 jaar oud bent. Tevens ben je bereid tot het volgen van cursussen en 24/7 oproepbaar te zijn.


Ben jij die stoere man of vrouw die zichzelf al helemaal ziet uitvaren met onze reddingboot? Of wil je een keer meekijken tijdens een oefenavond? Dat kan ! Neem dan contact op met onze secretaris via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En wellicht tot snel !


Voor een volledige omschrijving van de vacature van ons station kun je terecht op www.knrm.nl/vacatures/knrm-reddingstation-enkhuizen/gezocht-opstappers-m-v

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.