Skip to main content

Zoektocht in de mist

Datum: dinsdag 03 februari 2015 | Sectie: Elburg

In dichte mist vaart de reddingboot Evert Floor uit voor een melding van 2 jongens die zijn waargenomen staand peddelend op een surfplank.

Rond de klok van tienen wordt KNRM station Elburg gealarmeerd via het kustwacht centrum. Bij het inmelden op VHF kanaal 16 blijkt dat een automobilist van de dijk tussen Harderwijk en Zeewolde 2 jongens waarneemt op het Wolderwijd. Ze staan peddelend op een surfplank en gezien de weersomstandigheden vertrouwt de man het niet en belt 112. Nadat de politie de melding doorzet naar de brandweer en deze niet de middelen heeft om in dichte mist te varen wordt de melding doorgezet naar het kustwacht centrum die op haar beurt direct de reddingboot Evert Floor alarmeert.

Wanneer de Evert Floor met gepaste snelheid door de dichte mist op het Wolderwijd aankomt worden zoekslagen vanaf de opgegeven positie gestart. Dit levert echter niets op en het zoekgebied wordt uitgebreid naar Zeewolde. Wanneer dit ook niets oplevert en overige scheepvaart ook niets blijkt te hebben waargenomen wordt na 1.5 uur zoeken de actie door het kustwacht centrum beeindigd. Hierop keert de Evert Floor terug naar haar boothuis.

Elburg

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.