Zoektocht in de mist

3 februari 2015

In dichte mist vaart de reddingboot Evert Floor uit voor een melding van 2 jongens die zijn waargenomen staand peddelend op een surfplank.

Rond de klok van tienen wordt KNRM station Elburg gealarmeerd via het kustwacht centrum. Bij het inmelden op VHF kanaal 16 blijkt dat een automobilist van de dijk tussen Harderwijk en Zeewolde 2 jongens waarneemt op het Wolderwijd. Ze staan peddelend op een surfplank en gezien de weersomstandigheden vertrouwt de man het niet en belt 112. Nadat de politie de melding doorzet naar de brandweer en deze niet de middelen heeft om in dichte mist te varen wordt de melding doorgezet naar het kustwacht centrum die op haar beurt direct de reddingboot Evert Floor alarmeert.

Wanneer de Evert Floor met gepaste snelheid door de dichte mist op het Wolderwijd aankomt worden zoekslagen vanaf de opgegeven positie gestart. Dit levert echter niets op en het zoekgebied wordt uitgebreid naar Zeewolde. Wanneer dit ook niets oplevert en overige scheepvaart ook niets blijkt te hebben waargenomen wordt na 1.5 uur zoeken de actie door het kustwacht centrum beeindigd. Hierop keert de Evert Floor terug naar haar boothuis.