Skip to main content

Station Elburg rukt uit voor half gezonken speedboot

Datum: vrijdag 16 januari 2015 | Sectie: Elburg

De bemanning van reddingboot Evert Floor werd om 16.43 uur opgeroepen voor een ongeval met een boot. Het bleek om een speedboot te gaan.

Na een snelle 20 minuten varen kwam de bemanning aan bij eiland De Zegge ter hoogte van Zeewolde. Daar zagen ze een speedboot half gezonken boven het water uit steken. Gelukkig was de bemanning van de speedboot al uit het koude water gehaald door een omstander. Hier was al snel een ambulance aanwezig zodat ze voor controle onderzocht konden worden. Ook Brandweer Harderwijk was ter plaatse. Na een kort overleg met het Kustwachtcentrum hebben we de speedboot buiten de vaargeul getrokken omdat het donker begon te worden. Hiermee werd verder gevaar voor ander werk- of waterverkeer dat nog zou kunnen passeren voorkomen!

Actie 1

Windkracht 4 ZW

Droog, beetje bewolking, 4-8 graden

Elburg

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.