Station Elburg zoekt opstappers

24 april 2018

De vrijwilligers van KNRM Station Elburg zijn op zoek naar collega’s. Mannen en/of vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die ingezet kunnen worden wanneer iemand in nood is op het water van de Randmeren.

‘In nood zijn’ is een breed begrip. Denk bijvoorbeeld aan een zeilboot die is gekapseisd, een surfer die in de problemen is gekomen, een boot met motorpech dat aan lager wal dreigt te raken. Op dat soort momenten wil je graag geholpen worden en dat maakt het werk bij de KNRM Station Elburg zeer dankbaar werk.

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers (m/v) die 24/7 of in ieder geval tijdens de daguren beschikbaar zijn. De KNRM heeft een uitgebreid opleidingstraject, ook voor mensen zonder 'vaarervaring'.
Wel stelt de KNRM vanwege kwaliteit en veiligheid een aantal eisen aan haar vrijwilligers.

  • Je bent beschikbaar binnen 10 minuten na alarmering (liefst zowel overdag als ’s avonds of anders alleen overdag);
  • Je bent tussen de 18 jaar en 40 jaar oud (bij inschrijving);
  • Je bent een teamplayer;
  • Je bent gezond, na medische goedkeuring;
  • Je werkgever geeft toestemming (indien van toepassing)*;
  • Je bent stressbestendig;
  • Je bent bereid tot het volgen van cursussen.

* Omdat een alarm op ieder moment van de dag of avond binnen kan komen, moet je werkgever toestemming geven. Natuurlijk kunnen we hiermee helpen en een afspraak maken met je werkgever.

Je krijgt hier een zinvolle, leuke en dankbare vrijetijdsbesteding voor terug. De woensdag is onze vast trainingsavond. Hier leer je onder andere hoe je de zeer wendbare en razendsnelle reddingboot moet besturen. En je wordt uitgebreid bijgeschoold in EHBO en reanimatie. Bovendien ga je deel uitmaken van een hecht en enthousiast team van gemotiveerde collega’s. Belangstelling? Meld je aan voor de speciale informatieavond. De exacte datum wordt nog bepaald. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Anthon Wolf. Hij is bereikbaar per e-mail of telefonisch via 06-11798634