Skip to main content

KNRM redt tieners van nachtelijke dwaling

Datum: dinsdag 30 augustus 2016 | Sectie: Elburg

In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 augustus 2016 werd de bemanning van KNRM reddingstation Elburg rond kwart over twee opgeschrikt door het geluid van de pieper. De melding luidde ‘drie zwemmers vermist’. Er werd snel gereageerd.

Vanaf het Veluwe Strandbad was een melding uitgegaan dat drie Duitse jongens, ongeveer 15 jaar oud, al enige tijd vermist waren. Zij maakten deel uit van een grote groep en de begeleiding had na anderhalf uur zoeken de eigenaar van het vakantiepark ingelicht. Toen men stemmen hoorde vanaf het water, werd via de meldkamer 112 het Kustwachtcentrum ingelicht die de melding doorstuurde naar de bemanning van KNRM reddingstation Elburg.

Via rechtstreeks contact met de eigenaar werd de globale locatie bepaald en werden met reddingboot Evert Floor in die omgeving zoekslagen gemaakt. Ook werd gezocht met de radar. Het duurde niet lang of het zoeklicht viel op een waterfiets waar de drie jongens het water mee op waren gegaan.
De zomers geklede jonge Duitsers hadden het koud (de temperatuur was gedaald naar zo'n 12 graden Celcius) en de paniek was inmiddels toegeslagen. Ze waren in het donker alle gevoel voor richting kwijt geraakt.

De waterfiets en de drie jongens zijn meegenomen naar het Veluwe Strandbad waar ze werden opgevangen door de begeleiding. Het verhaal had ook anders kunnen eindigen omdat onderkoeling op het water altijd op de loer ligt maar deze actie is dus goed afgelopen.

Elburg

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.