Skip to main content

..... zeilend terug naar het strand !

Datum: maandag 02 juli 2018 | Sectie: Egmond aan Zee

De schipper van de reddingboot Adriaan Hendrik wordt omstreeks 18:00u gebelt door de dienstdoende strandwacht van de Egmondse Reddingsbrigade, deze had de melding gekregen dat er zuid van Egmond een catamaran op kop zou liggen, het leek er niet op dat ze de cat weer omhoog konden krijgen. De strandwacht kon de catamaran niet lokaliseren daarom besloten alarm te maken voor de Adriaan Hendrik en het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV).

De reddingsbrigade heeft inmiddels de catamaran in zicht, ongeveer 1 mijl uit. De bemanning welke erop zit, zwaait naar de kant, de catamaran maakt geen vaart en ligt met klapperende zeilen, vijftienminuten na het alarm ligt de reddingboot langszij.

De vier opvarenden vertellen dat ze zijn omgeslagen en dat ze een geruime tijd zijn bezig geweest de catamaran weer te richten. Eenmaal overeind blijkt het nog een lastige opgave om tegen de wind op het strand weer te bereiken.

Er wordt een opstapper overgezet en de catamaran wordt terug gezeild naar het strand.

inzet : 2018/ 15

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.