..... zeilend terug naar het strand !

2 juli 2018

De schipper van de reddingboot Adriaan Hendrik wordt omstreeks 18:00u gebelt door de dienstdoende strandwacht van de Egmondse Reddingsbrigade, deze had de melding gekregen dat er zuid van Egmond een catamaran op kop zou liggen, het leek er niet op dat ze de cat weer omhoog konden krijgen. De strandwacht kon de catamaran niet lokaliseren daarom besloten alarm te maken voor de Adriaan Hendrik en het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV).

De reddingsbrigade heeft inmiddels de catamaran in zicht, ongeveer 1 mijl uit. De bemanning welke erop zit, zwaait naar de kant, de catamaran maakt geen vaart en ligt met klapperende zeilen, vijftienminuten na het alarm ligt de reddingboot langszij.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De vier opvarenden vertellen dat ze zijn omgeslagen en dat ze een geruime tijd zijn bezig geweest de catamaran weer te richten. Eenmaal overeind blijkt het nog een lastige opgave om tegen de wind op het strand weer te bereiken.

Er wordt een opstapper overgezet en de catamaran wordt terug gezeild naar het strand.

inzet : 2018/ 15

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij